Actueel

Nieuwsoverzicht Augustus 2018

Orgelhof Etten-Leur
Samen werken aan wonen in de Orgelhof te Etten-Leur

In de Orgelhof en omliggende straten voeren we, in opdracht van Alwel,  groot onderhoud uit bij 24 woningen, waarvan 23 bewoond en een modelwoning. Het plan bevat kozijnvervanging (er is gekozen voor raampartijen in het midden van het kozijn), dakisolatie aan de buitenzijde, mechanische ventilatie en sloop van asbest..
Samenwerking:
Speciaal voor dit project werken we nauw samen met de Bewoners Advies Groep (BAG). De groep bestaat uit huurders uit de straat en twee vertegenwoordigers van de huurdersbelangenvereniging (HBV). Zij worden ondersteund door adviesbureau De Nieuwe Wind. Alwel en BAG zijn trots op het onderhoudsplan dat er nu ligt.
Positieve uitkomst:
Op 7 juli informeerden we de bewoners in het huurdershuis van de HBV. De opkomst was groot en de uitkomst positief. Minimaal 70% van de huurders moet instemmen, voordat een project van start kan. En dat werd gehaald! De laatste huurder is ook akkoord gegaan dus de deelname is 100%.
Proefwoning en planning:
Rasenberg start na de bouwvakvakantie met de modelwoning in Cellostraat 33. Zo wordt er eerst ervaring opgedaan, om daarna te starten in de bestaande woningen. Dit betekent dat de twee huurwoningen in Cellostraat 29 en 31 iets later aangepakt worden. Die voorbereidingen zullen medio september klaar zijn. De modelwoning laat huurders zien wat er precies in hun huis gaat gebeuren. Ook kopers zijn welkom! Zij kunnen op eigen kosten aansluiten bij dit project. De werkzaamheden zijn volgend jaar maart/april gereed.

Lees verder »