Actueel

Nieuwsoverzicht Juni 2018

service en recycling
Wat in eerste instantie een normaal onderhoudsproject lijkt, blijkt toch een verrassend andere aanpak te hebben. Kernwoorden: service en recycling.

Een 50-tal Woningen in de Etten-Leurse wijk Hooghuis zijn voorzien van nieuwe dakramen. Omdat deze ramen een ander formaat hadden, kon de oude raamdecoratie niet meer gebruikt worden. Wie wilde, kon kiezen voor nieuwe, bijpassende rolgordijnen. Uiteraard tegen een gunstige prijs. De rolgordijnen zijn gelijk met de dakramen geplaatst.

Wat het project echt bijzonder maakte, was de afspraak met de leverancier van de nieuwe dakramen. De oude dakramen worden normaal gesproken weggegooid. Deze keer zijn ze echter hergebruikt.

Marc de Peijper, onze uitvoerder van dit project "Voor ons was het ook een proef om de ramen op deze manier in te zamelen. We reserveerden hiervoor speciaal een container. De materialen gaan naar een sociale werkplaats. Daar worden ze gescheiden, om er nieuwe producten van te maken. Best bijzonder, want dit was het tweede project in Nederland, waarbij gebruikt wordt gemaakt van dit recycling systeem. Wij kijken positief terug op deze aanpak en wij hopen in de toekomst nog veel van zulke mooie projecten te mogen uitvoeren voor Alwel."

Een reactie van een bewoner uit de Kuifeend: “ik ben tevreden over het aanbod om rolgordijnen meteen mee te bestellen”: "Alle afspraken zijn goed nagekomen." Ook in de Kolgans en Wielewaal klinken positieve geluiden: "Fijn om meteen een nieuw rolgordijn te kunnen kiezen. We zijn erg tevreden over het nieuwe dakraam, de communicatie verliep goed en het werk is snel gedaan."

Lees verder »
Geeren zuid
Energetische renovatie 76 woningen Geeren Zuid vordert gestaag

De energetische renovatie van 76 woningen uit de jaren ’50 in de wijk Geeren Zuid te Breda vordert gestaag. 
Met de nieuwe gevel en dak krijgen de woningen niet alleen een nieuw fris uiterlijk maar gaat het energielabel van label D naar label A.  De verduurzaming houdt in dat alle gevels en daken van de huizen een nieuwe dikke isolerende jas krijgen. De begane grondvloeren wordt geïsoleerd. De raamoppervlakten in de nieuwe gevels worden van extra geïsoleerd glas voorzien en verkleind. Hierdoor hebben de bewoners straks minder last van kou maar ook van de oververhitting in de zomer. Tevens worden de woningen  voorzien van  energiezuinige ketels en nieuwe ventilatieboxen.  De bewoners besparen straks gemiddeld ongeveer  € 50,- per maand op hun stookkosten.

Lees verder »
Bijzonder leerbedrijf
Rasenberg ontvangt speciale prijs als bijzonder leerbedrijf

Tijdens de jaarvergadering van de Bouwschool Breda is Rasenberg in het zonnetje gezet! Stephan Rasenberg mocht uit handen van Erik Colijn een speciale prijs ontvangen. Dit kunstwerk werd uitgereikt aan Rasenberg omdat wij een uitzonderlijk leerbedrijf zijn. Wij zijn ons bewust van het feit dat dit mede te danken is aan onze ervaren en betrokken leermeesters!

Lees verder »
Geeren Zuid vordert gestaag
Project Geeren Zuid plaatsen nieuwe gevels in volle gang

Op het project Geeren Zuid worden momenteel de nieuwe gevels geplaatst. Wat een fraai resultaat als er weer een blok klaar is. Nu worden de tuinen en straat nog aangepakt. Het gehele projectteam heeft hier keihard gewerkt! Onze complimenten!

Lees verder »
Arjan en Adrie
Bijzondere Bed and Breakfast op Landgoed De Grote Beek Eindhoven

Op Landgoed De Grote Beek in Eindhoven is een GGZ-instelling gevestigd. Een plek waar mensen rust en ruimte vinden. Op dit Landgoed is een bijzondere B&B gevestigd. Waar het mooie, 1 uur autonoom brandwerende 2Resist plafond is toegepast.

Vanaf vandaag zijn de nieuwe luxe eenpersoons, luxe tweepersoons en suite gereed.

Bij de officiële opening van dit bijzondere project werd het gehele team Rasenberg, en in het bijzonder onze Arjan en Adrie, bedankt voor hun inzet en vakmanschap!

Lees verder »
Antonius Abt
Kerk in Terheijden doormidden

BN de Stem zaterdag 09-06-2018: 

TERHEIJDEN – Tweeënzeventighonderd afbeeldingen, honderdvijftig kilo lijm en ruim zeshonderd vierkante meter hout. Na weken plakken en lakken zijn de platen voor de afscheidingswand in de Antonius Abt kerk in Terheijden klaar. Nu moet de veertien meter hoge muur alleen nog worden opgebouwd. ‘Een zeer ingewikkelde puzzel’

Vrijwilligers van de Stichting Behoud de Antonius Abt zetten zich in voor het behoud van de kerk. Vrijwilligster Petra Kimmel: ,,De kerk is té groot geworden voor het aantal gebruikers. Als het zo doorging moest de Parochie alles sluiten. Om ervoor te zorgen dat de kerk toch openblijft, hebben we dit plan bedacht. Het was letterlijk kiezen of delen.

Scheidingswand

Het plan bestaat een grote scheidingswand van veertien meter hoog. Hierdoor ontstaat aan de ene kant van de ruimte een klein kerkgedeelte en aan de andere kant komt een ruimte die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld exposities.

Kruisiging

Op de houten panelen zijn afbeeldingen geplakt. Deze zijn een replica van de glas-in-loodramen in de kerk zelf en delen van de kruisweg. Ze tonen onder meer de kruisiging van Jezus.. Kimmel: ,,De kleuren van de kerk komen daarin terug. Deze kerk bestaat al zeshonderd jaar. Het is een bijzonder monument en daar willen we geen afbreuk aan doen.”

Factoren

De wand is ontworpen door architect Edwin Paymans uit Roosendaal en kunstenares Susan Nash uit Breda. Kimmel: ,,Ze moesten met veel factoren rekening houden. Zo moet de wand geen afbreuk doen aan de look van de kerk, weer afbreekbaar zijn, niet doorschijnend zijn en mocht het allemaal niet te duur zijn. Daar is lang over nagedacht.”

Puzzel

Aannemersbedrijf Rasenberg Terheijden is nu aan zet om de wand op te bouwen. Of zoals een medewerker zegt: ,,de zeer ingewikkelde puzzel in elkaar te zetten.”

De kosten van dit enorme project zijn 145.000. ,,De parochie betaalt een deel en verder worden we gesteund door diverse fondsen. Zo steunt het Prins Bernard Cultuurfonds en de gemeente Drimmelen ons in het kader van de toegankelijkheid”, aldus Kimmel.

Naar verwachting is de wand eind juni klaar. Kijk voor een impressie op

https://youtu.be/QaXVr5GMsGI

Lees verder »