Actueel

Nieuwsoverzicht Maart 2018

Geeren/zuid
Feestelijke opening modelwoning Geeren/zuid

Wethouder de Beer heeft namens de Gemeente Breda het eerste energie neutrale modelhuis gepresenteert in de Geeren zuid. Mensen uit de buurt konden precies zien wat de aanpassingen zijn en hoe hun woning eruit komt te zien wanneer het project afgerond is. Aannemersbedrijf Rasenberg was uiteraard ook aanwezig om uitleg te geven over dit mooie project.

Kijk voor het volledige interview met wethouder de Beer en reacties van enthousiaste bewoners op  https://youtu.be/JFrw_8ugxFo

 

Lees verder »
de Baai
Tevreden bewoners project De Baai

Aan het verduurzamingsproject in wijk De Baai, in Etten-Leur, doen 25 huurwoningen mee. Rasenberg Terheijden voerde al de werkzaamheden uit voor de twee WEL Comfortwoningen. Deze woningen stonden model zodat bewoners konden ervaren wat de aanpassingen en maatregelen inhouden. Vanaf deze maand is Rasenberg Terheijden aan de slag gegaan om de werkzaamheden uit te voeren. 

Ervaringen van een huurster
We vroegen een huurster in De Baai, die meedoet aan dit project, naar haar ervaringen. Ze ontving een brief en hoorde vervolgens haar buurvrouw over het project, die de Comfortwoning had bezocht. “Zij was enthousiast dus ik bekeek de video op YouTube. Ik zag meteen de voordelen in van isoleren. Het huis moest sowieso geïsoleerd worden en dit was een kans. Ik heb wel een paar keer gemopperd want de kamers moesten klaargemaakt worden voor de vakmannen. Jeetje, wat een spullen kwamen er tevoorschijn!” 

"Ik merkte al meteen verschil"
De vakmannen startten begin maart en dit was de eerste woning. Inmiddels zijn ze klaar, op de vloer- en gevelisolatie na want dat doen ze in april/mei. De huurster vervolgt: “ik heb geen overlast ervaren, alles verliep soepel. De mannen waren heel vriendelijk en daardoor was ik ook gastvrij met koffie en worstenbroodjes. Ze hebben alles aangepakt: van de zolder tot aan de keuken, wc, de ramen, de roosters en mechanische ventilatie. Daarna kon ik aan de gang want er moest gepoetst worden, zo’n grote klus zorgt wel voor stof. Maar dan waren de mannen van het timmerbedrijf ook heel netjes door alles zelf op te vegen. Ik merkte al meteen verschil dat het nu geïsoleerd is. De verwarming was onlangs weer aan en de hoek waar ik altijd zit, daar had ik eerst kou in mijn nek. Nu niet meer, net als wakker worden met een koude neus. Dus ik kijk hier met een goed gevoel op terug, nu eens zien wat het in de kosten bespaart”. 
Lees het volledige artikel op http://www.woonwel.nl/informatie/nieuws-en-publicaties/nieuws/619-Energiezuinige+aanpassingen+gestart+in+De+Baai

Lees verder »