Actueel

Nieuwsoverzicht

Grote Toren Breda
Noten versteken Grote Toren

Twee keer per jaar per jaar zet Rasenberg, in opdracht van de stadsbeiaardier Paul Maassen, nieuwe melodieën in het carillon van de Grote Toren in Breda, vanaf vandaag ieder hoor je ze ieder kwartier over de stad. Op youtube kunt u onze collega's aan het werk zien. https://www.youtube.com/watch?v=Kf9_MbVr1Lw&sns=em

Lees verder »
Drukbezochte bewonersavond
Bewonersavond renovatieproject 76 woningen Trivire druk bezocht!

Op donderdagavond 12 april jl. is er een drukbezochte bewonersavond geweest. De bewoners van de Celebeslaan in Dordrecht hebben heldere uitleg gekregen over het energetische renovatieproject van hun 76 woningen. Medio juni zal Rasenberg in opdracht van Woningcorporatie Trivire dit mooie project gaan realiseren. Ter afsluiting van deze informatieve en gezellige avond had Rasenberg een frietkot laten komen voor alle wijkbewoners.

Lees verder »
Geeren/zuid
Feestelijke opening modelwoning Geeren/zuid

Wethouder de Beer heeft namens de Gemeente Breda het eerste energie neutrale modelhuis gepresenteert in de Geeren zuid. Mensen uit de buurt konden precies zien wat de aanpassingen zijn en hoe hun woning eruit komt te zien wanneer het project afgerond is. Aannemersbedrijf Rasenberg was uiteraard ook aanwezig om uitleg te geven over dit mooie project.

Kijk voor het volledige interview met wethouder de Beer en reacties van enthousiaste bewoners op  https://youtu.be/JFrw_8ugxFo

 

Lees verder »
de Baai
Tevreden bewoners project De Baai

Aan het verduurzamingsproject in wijk De Baai, in Etten-Leur, doen 25 huurwoningen mee. Rasenberg Terheijden voerde al de werkzaamheden uit voor de twee WEL Comfortwoningen. Deze woningen stonden model zodat bewoners konden ervaren wat de aanpassingen en maatregelen inhouden. Vanaf deze maand is Rasenberg Terheijden aan de slag gegaan om de werkzaamheden uit te voeren. 

Ervaringen van een huurster
We vroegen een huurster in De Baai, die meedoet aan dit project, naar haar ervaringen. Ze ontving een brief en hoorde vervolgens haar buurvrouw over het project, die de Comfortwoning had bezocht. “Zij was enthousiast dus ik bekeek de video op YouTube. Ik zag meteen de voordelen in van isoleren. Het huis moest sowieso geïsoleerd worden en dit was een kans. Ik heb wel een paar keer gemopperd want de kamers moesten klaargemaakt worden voor de vakmannen. Jeetje, wat een spullen kwamen er tevoorschijn!” 

"Ik merkte al meteen verschil"
De vakmannen startten begin maart en dit was de eerste woning. Inmiddels zijn ze klaar, op de vloer- en gevelisolatie na want dat doen ze in april/mei. De huurster vervolgt: “ik heb geen overlast ervaren, alles verliep soepel. De mannen waren heel vriendelijk en daardoor was ik ook gastvrij met koffie en worstenbroodjes. Ze hebben alles aangepakt: van de zolder tot aan de keuken, wc, de ramen, de roosters en mechanische ventilatie. Daarna kon ik aan de gang want er moest gepoetst worden, zo’n grote klus zorgt wel voor stof. Maar dan waren de mannen van het timmerbedrijf ook heel netjes door alles zelf op te vegen. Ik merkte al meteen verschil dat het nu geïsoleerd is. De verwarming was onlangs weer aan en de hoek waar ik altijd zit, daar had ik eerst kou in mijn nek. Nu niet meer, net als wakker worden met een koude neus. Dus ik kijk hier met een goed gevoel op terug, nu eens zien wat het in de kosten bespaart”. 
Lees het volledige artikel op http://www.woonwel.nl/informatie/nieuws-en-publicaties/nieuws/619-Energiezuinige+aanpassingen+gestart+in+De+Baai

Lees verder »
Verduurzamingsproject De Baai
Ondertekening Verduurzamingsproject De Baai

Vanochtend tekenden Igor Rasenberg en Rob van Son van Woonstichting Etten-Leur, de aannemingsovereenkomst voor het proefproject in wijk De Baai.

26 deelnemende woningen
Aan het verduurzamingsproject doen 26 woningen mee. De aanpassingen die in deze woningen gedaan worden zijn gericht op minder tocht, meer warmte en een besparing op de energierekening. De huidige energielabels zijn door een bouwkundig adviesbureau bepaald, waarmee de energielastenvermindering vastgesteld wordt. 

Werkzaamheden starten maart/april
Naar verwachting start Rasenberg in maart/april met de afgesproken werkzaamheden om de deelnemende woningen comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Lees verder »
BHV
Training bedrijfshulpverlening

Veiligheid op het werk is erg belangrijk bij Rasenberg en daarom hebben een aantal van onze collega's ook dit jaar weer aan de 2-daagse training BVH deelgenomen.

Lees verder »
Sinterklaas 27-11-2017
Sinterklaas bezoekt Rasenberg

Ook dit jaar bezochten Sinterklaas en zijn Pieten de kinderen van Rasenberg. Uiteraard werd dat gevierd met veel snoepgoed en cadeau's. Voor de papa's en mama's was er een hapje en een drankje, kortom het was weer gezellig!!

Lees verder »
Yuca
Opa Igor

Ione & Joey zijn vanochtend papa & mama geworden van een gezonde jonge man!

Opa Igor & oma Conny zijn heel erg trots op hun dochter en ontzettend blij met hun eerste kleinzoon Yuca.

Gefeliciteerd namens alle medewerkers van Rasenberg!!!!

Lees verder »
Sarah!
Carlien 50 jaar!

Op zondag 27 augustus heeft onze lieve collega Carlien haar 50ste verjaardag gevierd. De collega's van Rasenberg konden dit heugelijke feit uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan!!

Lees verder »
Opnames omroep Brabant
Rasenberg Asbestverwijdering bij omroep Brabant

Omroep Brabant heeft vandaag Stephan Rasenberg (namens VVTB) geïnterviewd over het aangescherpte arbobeleid van de Inspectie SWZ, met name over het in maart afgekondigde verbod op het werken met een hijskraan met een open werkbak. Door dit verbod dreigt de sanering van asbestdaken vóór 2024 ernstige vertraging op te lopen. 

Zondag 2 juli vanaf 11.00 uur is het interview via internet te zien op Omroep Brabant en vanaf 17.30 uur zal het ieder uur ook via de televisie te zien zijn.

Lees verder »
-
Rasenberg wint Design and Build prijsvraag renovatie 76 woningen Deelplan 5 Geeren Zuid.

In opdracht van Allee Wonen heeft Rasenberg de Build and Design prijs gewonnen en starten we begin 2018 met de uitvoering! 

Lees verder »
Rasenberg is als erkend leerbedrijf trots op dit bijzondere traject!!

Azad Hoessein (39) komt uit Syrië en is ondertussen de opleiding tot tegelzetter gestart. Het liefst was Azad meteen gestart op niveau twee, maar zijn Nederlands schoot tekort. Ondertussen loopt hij stage bij Aannemersbedrijf Rasenberg uit Terheijden. "Daar mag ik stucen, slopen, muren zetten en tegelen", vertelt Hoessein. Hij hoopt uiteindelijk bij Rasenberg te kunnen gaan werken. Kees Prinse is de leermeester van Azad. Lees het volledige artikel op http://www.bndestem.nl/breda/bouwschool-breda-leidt-statushouders-op-willen-een-kans-bieden~a066e4bb/

Lees verder »
Automatisch inlezen werkbonnen is feit
Automatisch inlezen van werkbonnen is een feit!

In plaats van het overtypen van duizenden werkbonnen per jaar, nu in enkele minuten klaar! 

Samen met Double Guns hebben we vandaag een grote sprong voorwaarts gemaakt in het verder automatiseren van onze werkprocessen. Hierdoor kunnen wij onze opdrachtgevers nog beter bedienen!!

Lees verder »
75 jarig jubileum Korps Commandotroepen
75 jarig jubileum Korps Commandotroepen

Op 25 maart, drie dagen na de officiële korpsverjaardag vierde het Korps Commandotroepen (KCT) zijn 75-jarig bestaan met een grote reünie in Roosendaal. Vanuit alle windstreken waren oudgedienden aanwezig, zelfs uit de VS, Australië en Canada.

Lees verder »
Toolbox 17-03-2017
Toolbox 17 maart 2017

Een bouwplaats brengt nu eenmaal risico's met zich mee. Een veilige werkplek lukt dus alleen wanneer iedereen er bewust mee bezig is. Dat begint bij goede scholing, dat gaat verder via het bijhouden van je vakkennis en natuurlijk het dagelijks goed toepassen van wat je leert. Het is dus de verantwoordelijkheid die bij werkgever én werknemers ligt. Op 17 maart jl. hebben we bij Rasenberg Terheijden een uitgebreide workshop gegeven om ervoor te zorgen dat onze mensen veilig de dag doorkomen, en aan het einde van hun werktijd weer gezond naar huis gaan.
 

Lees verder »
Rasenberg winnaar Bredase Bouwers Toernooi

Liefst 24 Bredase bouwbedrijven en bouwgerelateerde bedrijven streden zaterdag 29 mei j.l. om de felbegeerde wisselbeker van het Bredase Bouwers Toernooi.

Lees verder »
Nieuwe hoogwerker
Rasenberg investeert in nieuwe hoogwerker

Klanten verwachten vakmanschap en flexibiliteit van hun onderhoudsaannemer. Bij calamiteiten wordt verwacht dat de vakman snel ter plaatse is.

De veiligheid mag hierbij niet uit het oog verloren worden. Ook bij werkzaamheden op hoogte!

Lees verder »
Brandvertragend systeemplafond
Brandbewust bouwen: uniek plafondsysteem

Wie veiligheid serieus neemt, anticipeert op brandgevaar. Want Brand is desastreus: brand is levensgevaarlijk, verwoestend en vervuilend. Vuur, rook en roet brengen grote schade toe, zowel materieel als immaterieel.

Lees verder »
Koffie kopje
De jeugd metselt bij Rasenberg

Op dinsdag 19 oktober 2010 brachten leerlingen van de Terheijdense basisschool De Zeggewijzer een bezoek aan Fa. P. Rasenberg. In het kader van de 'doemiddag' hebben ze, onder leiding van leermeester Toon van Oosterhout, gemetseld.

Lees verder »
Verlaging btw-tarief vanaf 15 september 2009

Met ingang van 15 september 2009 mag het verlaagde tarief voor schilderen en stukadoren van woningen al worden toegepast bij woningen van 2 jaar en ouder.

Lees verder »